399 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale in judetul Dolj..

0
7

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru 4817 absolvenți ai clasei a VIII-a.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4418 candidați, iar 399 nu s-au prezentat la examen. 

Menționăm că nu s-au înregistrat  candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Situatie epidemiologica Dolj : 647 de persoane izolate la domiciliu, 149 de persoane aflate in carantina si nici un caz nou de infectare cu coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here