4096 elevi din județul Dolj vor participa în perioada 29-30 martie la simularea examenului de Evaluare Națională

0
27

 4096 elevi din județul Dolj vor participa în perioada 29-30 martie la simularea examenului  de Evaluare Națională (2434 elevi din mediul urban și 1662 elevi din mediul rural). Examenul este organizat în 149 de unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VIII-a.

  Două unități de învățământ nu vor participa la Simularea Evaluării Naționale organizată de MEC, ca urmare a suspendării activității didactice față în față și continuarea procesul de învățământ în sistem online, avizată de către Direcția de Sănătate Publică în urma anchetei epidemiologice si hotarârii Consiliului de Administrație, în conformitate cu prevederile art. 9 alin (1)-(3) din Ordinului Comun nr. 3.235/93/04.02.2021, cu completările ulterioare.

Luni, 29 martie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Examenul de simulare va continua marți, 30 martie, cu proba scrisă la Matematică. 

Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului de Evaluare Națională au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

În acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ  în care se desfășoară simulările naționale au obligația de a asigura în sălile de clasă toate măsurile igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr. 3235/93/2021 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

 

Simularea examenului de Evaluare Națională se defășoară în conformitate cu Ordinul  nr. 3.449 din 5 martie 2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2021-2022, cu modificările ulterioare. Obiectivele simulării sunt: familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here