61 de perchezitii in Dolj, Bucuresti si alte 7 judete la falsificatori de permise

0
13

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Ploiesti au efectuat un numar de 61 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Prahova, Dambovita, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botosani, Dolj si Constanta, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mita si dare de mita.

Va prezentam comunicatul emis de DIICOT :

La data de 08.07.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Ploiesti au efectuat un numar de 61 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Prahova, Dambovita, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botosani, Dolj si Constanta, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mita si dare de mita.

Citeste si ...  Sofer prins baut la volan in Isalnita ..

In cauza s-a stabilit faptul ca, incepand cu a doua jumatate a anului 2019 si pana in prezent, s-a constituit, pe raza judetelor Dambovita si Ilfov si a municipiului Bucuresti, un grup infractional organizat constituit initial din 9 membri (cetateni romani si straini), la care ulterior au aderat si alti cetateni romani, grupul fiind profilat pe savasirea unor infractiuni din sfera criminalitatii informatice, precum si infractiuni de fals si de coruptie.
Scopul grupului l-a reprezentat obtinerea de venituri ilicite prin inlesnirea obtinerii contra-cost si in mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai multi cetateni romani care nu posedau competentele necesare obtinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania.

In fapt, persoanele interesate de obtinerea unor permise de conducere puneau la dispozitia membrilor gruparii datele personale, o fotografie si un specimen de semnatura, care erau transmise in strainatate pentru intocmirea permiselor. Ulterior, documentele intocmite fraudulos erau expediate in Romania, iar cetatenii romani care intrau in posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere straine cu permise de romanesti.

Citeste si ...  Percheziții de amploare în Gorj, Dolj și Argeș, într-un dosar privind operațiuni cu produse psihoactive

Suma totala achitata de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentand diferite comisioane percepute de cetatenii romani si straini implicati.

Pana in prezent au fost identificati peste 50 cetateni romani care fie au obtinut permise romanesti, fie au depus documentele la autoritatile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre acestia fiind deja semnalati cu diferite incalcari ale normelor la regimul circulatiei rutiere.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 79 de persoane.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, al ofiterilor de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Pitesti, B.C.C.O. Brasov, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Constanta, S.C.C.O. Ilfov, S.C.C.O Teleorman, S.C.C.O. Giurgiu, S.C.C.O. Botosani si al jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie “Vlad Tepes” a Jandarmeriei, Gruparii de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiesti, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Teleorman, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani.

Citeste si ...  Pachetele cu produse de igiena oferite de Guvernul Romaniei se vor distribui si in Craiova incepand cu 13 iulie

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale si Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor Ploiesti.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here