65,57% rata de promovare a concursului național de titularizare, sesiunea 2020 (înainte de contestații)

0
20

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

În județul Dolj au fost obținute următoarele rezultate:

    • Procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 65,57%. 

 

  • 10 candidați au obținut nota 10.00 (zece): Educatoare 4, Educatie fizica si sport 2, Invatatori 1, Religie ortodoxă 1, Geografie 1, Consiliere psihopedagogica 1

 

  • Numărul lucrărilor cu note între 5 și 6,99: 147 
  • Numărul lucrărilor cu note sub 5: 73 
  • Numărul lucrărilor cu note mai mari sau egale cu 5:  566 (88,57%)
  • La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 696 candidați din totalul de 789 de candidați înscriși.
  • În centrele de evaluare au fost notate 639 de lucrări, întrucât: 56 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar o lucrare la educație fizică și sport a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. 

Totodată, menționăm faptul că în următoarele județe s-a înregistrat o rată de promovare (promoția curentă și promoțiile precedente) de peste 64%, astfel: Cluj – 69,66%, Dolj – 65,57%, Brașov – 64,16%. În Capitală, procentul de promovare înregistrat este de 64,43%.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratul școlar în intervalul 12 – 14 august.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here