8 speakeri au povestit despre cum se poate integra traditia in industriile creative si culturale la Creative Night Talks – editia Cultura Nationala

0
24

Pe 21 ianuarie, Creative Night Talks, proiectul online initiat de Revista Atelierul, a avut  o editie inspirata de cultura romaneasca. Continuand seria de conferinte online recurente dedicate industriilor creative din Romania, incepute in vara lui 2020, Creative Night Talks – editia Cultura Nationala eveniment a reunit 8 speakeri ce au adus in discutie interpretarea si reinterpretarea traditiilor si surselor de inspiratie si despre aplicatiile lor in arta si arhitectura contemporana, dar si in industriile creative. Inregistrarea conferintei este disponibila gratuit, pe site, pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube al Revistei Atelierul.

Creative Night Talks- editia Cultura Nationala a fost gandita ca un jurnal vizual, ce si-a propus sa aduca in fata publicului interesat exemple de bune practici din industriile creative si aplicatii ale surselor de inspiratie traditionale romanesti in arta si arhitectura contemporana iar Mihaela Ion, co-fondatoare a Revistei Atelierul si manager cultural cu o experienta de peste 15 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale, a moderat si antrenat discutiile.

In primul panel al conferintei, dedicat artei si arhitecturii, au povestit prof. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, despre transpunerea sacrului in arhitectura moderna, dr. Daniel Costache, manager al Muzeului Judetean din Buzau, despre spatiul expozitional creat si conceptele de expozitii, Sandra Ecobescu despre activitatile fundatiei Calea Victoriei, despre cursurile ce trateaza traditia si Daniel Loagar si Andrei Cornea, fondatori ai Asociatiei Wood Be Nice si ai proiectului interdisciplinar NeoNlitic, despre importanta pastrarii originilor in operele de arta recenta.

In al doilea panel au impartasit povesti de succes ale unor proiecte de inspiratie traditionala si aplicatii in industrii creative Dana Georgescu, co-fondatoare a Ansamblului Moara de hartie – Satul Mestesugurilor din Comana, Alina Zara Prunean, initiatoarea proiectului Mandra Chic, dezvoltata in cadrul Muzeului de Panze si Povesti din Mandra, Tara Fagarasului, David Sandu, fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage si artista – muzician Madalina Paval, initiatoarea proiectului Oamenii se fac dor. In cadrul conferintei, pauza dintre cele doua paneluri a fost una muzicala pe acordurile formatiei Graiu. 

Creative Night Talks, de la prima sa editie din august 2020,  a schimbat zilele de joi seara in momente destinate modului in care ne raportam la industriile creative si culturale din Romania. Evenimentul pune accentul pe o comunicare multidisciplinara si aduce in fata publicului profesionisti si experti din domeniul industriilor creative si culturale. Proiectul contribuie la generarea de noi audiente pentru industriile creative pe plan local – national si international, si dezvolta noi reguli de bune practici de antreprenoriat cultural si creativ. 

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here