A 5-a zi de proteste la Scoala Gimnaziala Filiasi

0
315

Protestele continua la Scoala Gimnaziala Filiasi. Este a 5-a zi in care se protesteaza impotriva actualei conduceri impuse de ISJ Dolj.

Protestele de la Filiași au început pe 19 august, când, pe fondul numirilor din pix a unor interimari în posturile de directori de școală, care au avut loc după expirarea mandatelor celor aflați în funcție până acum, mai mult de 200 de părinți și profesori din Filiași au semnat un memoriu pentru ca directorul școlii gimnaziale să nu fie înlocuit.
În memoriul de atunci se arăta că Alin Mondescu a fost ales director prin concurs în anul 2008 și reales tot în urma unui concurs în 2016, „confirmând de fiecare dată capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară”.

Protestele au început înca din 19 august și se pare că vor continua. Ion Bîrcă, primarul din Turburea, spune că elevii și părinții din Filiași au tot dreptul la această reacție, având în vedere faptul că cea care este acum numită directoare a dat dovadă de incompetență cât a condus liceul din Turburea.

Vineri ISJ Dolj a avut parte de o surpriza de proportii: Alina Roșiu și-a dat demisia, trecând de partea protestatarilor.

Astazi au fost reluate protestele iar Alexandru Gidar, Inspectorul Școlar General al ISJ Dolj, a revenit la Scoala Gimnaziala din Filiasi.

Elevii doresc ca Alin Mondescu sa revina ca director al Scolii Gimnaziale Filiasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here