A fost semnat contractul de achiziție a 17 tramvaie noi pentru Craiova.

0
184

Primăria Craiova a semnat, astăzi, contractul cu firma poloneză Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz SA pentru furnizarea celor 17 tramvaie noi destinate transportului în comun din municipiu.

Firma poloneză Pesa este cea care va produce și livra garniturile, conform unui grafic de aproximativ trei tramvaie lunar, cu începere din a 17-a lună a contractului.
Tramvaiele care vor ajunge la Craiova reprezintă cel mai bun și modern produs al firmei poloneze, având o capacitate de transport de 218 persoane, dintre care 58 pe scaune.
Valoarea totală a contractului, în urma licitației, este de 156.400.000 lei. 85% din contract reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă, 13 procente provin de la bugetul de stat, iar cofinanțarea municipalității este de 2%.
Se dorește, astfel, obținerea unui sistem de transport eficient, ecologic și modern, care să ducă la reducerea cantităților de dioxid de carbon și a emisiilor poluante din atmosferă.

La rândul lor, reprezentanţii firmei Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz SA au precizat că vor furniza Craiovei „cel mai modern şi frumos tramvai“ şi că a livrat până acum tramvaie şi în alte oraşe mari din Europa. Pesa a furnizat tramvaie şi municipiului Cluj, „care au făcut deja circa 400.000 de kilometri şi arată ca noi“, şi în curând va începe furnizarea a 16 tramvaie pentru Primăria Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here