A murit chiar azi, pe 10 august, una dintre cele mai dedicate protestatare din Piata Victoriei

0
191

Jurnalista Loredana Diacu, care a transmis deseori din Piata Victoriei in timpul amplelor proteste de acum cinci si patru ani, anunta ca una dintre protestatarele care s-a remarcat prin implicare a decedat chiar azi, 10 august, cand se implinesc patru ani de la represiunea ordonata de Regimul PSD.

“Patru ani de la ziua in care peste 100.000 de oameni au fost scaldati in gaze lacrimogene iar statul le-a demonstrat ca drepturile lor – cel la protest pasnic, cel la sanatate, cel la siguranta – pot fi incalcate oricand si oricum.
Si ca nimeni nu va fi pedepsit pentru asta.
Intre timp, Irina Andries, unul din oamenii-stalp ai protestelor pentru Justitie, a murit. Simbolic, chiar pe 10 august. N-a apucat sa vada Dreptatea, n-a apucat sa vada ca cei ce au dat ordin ca ea sa fie gazata sunt sanctionati pentru abuzul lor, pentru faptul ca s-au facut stapani pe tara, ca s-au considerat indreptatiti sa calce cu bocancii peste cetateni ca sa-si conserve puterea.
Irina e moarta, va fi condusa in curand pe ultimul drum.

Intre timp, lui Liviu ii merge bine, s-a eliberat, are partid. Viorica are si ea partid si canta pe strazi “Sa fie pace in lume”. Poate in lumea ei… De Carmen Dan nu se stie mare lucru, dar sigur e bine si ea. Sefii Jandarmeriei s-au pensionat, cu pensii speciale, pardon, ocupationale, babane. Platite de noi.
Pacat. Imi amintesc de Irina ca de o fata sensibila, emotiva. Rar dadea interviuri, desi avea intotdeauna ganduri frumoase de spus. Ajuta cum putea, fara sa iasa in fata. Credea ca tara asta merita vremuri mai bune, cu dreptate, adevar si respect pentru cetateni.

As vrea sa cred ca odata cu ea nu inmormantam si speranta ca lucrurile se vor schimba, ca dreptatea e doar un deziderat de neatins, o iluzie intr-o Romanie acaparata de cleptocrati.
Dosarul 10 august nu trebuie sa aiba soarta celui al Revolutiei, celui al Mineriadei. Ar fi nedrept pentru Irina, pentru Tataie, pentru cei ce s-au mai dus din viata sau din tara, precum si noi, pentru cei vii, ramasi aici.
Care trebuie sa le cinstim memoria prin infaptuirea Dreptatii. Trebuie sa ne cinstim si pe noi refuzand sa traim intr-un stat care nu pedespeste abuzatorii. Trebuie sa cerem un deznodamant corect.”, a anuntat Loredana Diacu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here