A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

0
129

Jurnalistul și gazetarul Horia Alexandrescu a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Știrea a fost confirmată chiar de către fiica acestuia, Anca Alexandrescu.

S-a născut la 9 aprilie 1947, în București, și, oficial, este ziarist, director și fondator al unor gazete în peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, președinte al Fundației Române pentru Jurnalism. Constituție atletică, bine clădit ca bărbat, adolescentul Horia dă examen de admitere la Institutul de Educație Fizică și Sport și intră fără mari probleme. După terminarea facultății, ca să exemplifice dictonul latin „Mens sana in corpore sano”, face și Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ștefan Gheorghiu”, convins că are talent și vocație pentru meseria de ziarist. Și nu s-a înșelat!

Cum terminase IEFS, a crezut că locul cel mai nimerit este la un ziar sportiv. Astfel, debutează în presă, în anul 1971, la ziarul Sportul, rămânând șase ani redactor la acestă publicație. În 1977 îl găsim la Scânteia Tineretului, iar, din 1989, scrie la rubrica sport a Tineretului Liber, fiind, pe rând, secretar general de redacție, apoi redactor-șef adjunct al acestei publicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here