Actorul Remus Mărgineanu a murit. A fost fondatorul şcolii de teatru din Craiova

0
262

Actorul Remus Mărgineanu a murit, la vârsta de 84 de ani. Anunţul a fost făcut de Teatrul Naţional din Craiova, pe scenă căruia actorul a urcat de nenumărate ori.
Remus Mărgineanu, care a murit la o lună după ce a împlinit 84 de ani, a fost fondatorul şcolii de teatrul din Craiova.

“Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean.
Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunţat Teatrul Naţional din Craiova, pe pagina de Facebook.

Pagina de Facebook CLV Film, dedicată actorilor români, a publicat şi ea un mesaj în amintirea lui Remus Mărgineanu.

“Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, a scris și CLV Film, pa pagina de Facebook.

Nume din lumea artistică au lăsat şi ele cuvinte de condoleanţă pentru actorul din Craiova. Vasile Şeicaru a transmis: “Dumnezeu să-l odihnească în pacea lui! A fost un mare actor, și lasă mult în urma lui!”.

Ultimul film al lui Remus Mărgineanu
Remus Mărgineanu s-a născut în data de 22 martie 1938, la Cugir şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, în 1964.

El a jucat în peste 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979), Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992).

Actorul a jucat şi pe scena Teatrului Naţional din Craiova, fiind de asemenea considerat fondatorul şcolii de teatru din Craiova.

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost Cardinalul, din 2019. Pelicula spune povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, care au fost arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii 1950.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here