Aderarea României la Schengen : Dialog constructiv între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și comisarul european Ylva Johansson

0
166

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut miercuri, în contextul reuniunii informale a Consiliului JAI de la Logrono, Spania, o întâlnire bilaterală cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, întâlnire în care s-a realizat o analiză a proiectelor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Interne şi Comisia Europeană pe linie de protecţie a frontierelor şi, în general, a acţiunilor desfăşurate de MAI pentru protecţia frontierelor şi combaterea migraţiei ilegale.
„Demnitarul român a subliniat că gestionarea eficientă a migraţiei, combaterea migraţiei ilegale şi controlul la frontierele externe ale UE reprezintă priorităţi ale mandatului său. În acest context, comisarul european a menţionat rezultatele foarte bune obţinute în urma implementării proiectului pilot, gestionat de România împreună cu Comisia Europeană. De asemenea, doamna comisar, în intervenţia sa din cadrul întâlnirii, şi-a exprimat din nou susţinerea Comisiei Europene pentru aderarea la spaţiul Schengen şi obţinerea unei decizii favorabile în cursul acestui an”, conform unui comunicat al MAI.

„În cadrul discuţiilor, oficialul european a apreciat rezultatele programelor şi acţiunilor desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne român pe linia protecţiei frontierelor şi combaterea migraţiei ilegale, precum şi eforturile deosebite ale autorităţilor române în scopul asigurării asistenței umanitare pentru cetăţenii ucraineni refugiaţi în România şi integrarea socială a celor care rămân pe teritoriul naţional”, mai transmite ministerul.

Criminalitatea organizată
Poziția prezentată de România la Reuniunea Informală a Consiliului JAI din Spania privind modul de acțiune împotriva criminalității organizate a fost apreciată de Statele Membre și însușită de reprezentanții Comisiei Europene, au adăugat surse europene.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Iohansson, a mentionat expres poziția corecta a Romaniej, în concluziile prezentate în marja reuniunii: „Așa cum a spus și ministrul Afacerilor Interne din România, trebuie nu doar să vorbim despre asta, ci și să acționăm. Să ne uităm la cei care fac munca în teren și să-i sprijinim”

Poziția prezentată de România a fost aceea că infracțiunile de criminalitate organizată, în special traficul de droguri, reprezintă o problemă la nivel european, care trebuie tratată integrat de Statele Membre pentru a obține rezultate mult mai bune. De asemenea, România a susținut că guvernele trebuie să fie mult mai atente la nevoile celor care desfăşoară operațiuni în teren și să le ofere mijloacele necesare pentru a-și atinge scopul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here