Adinel Ilinca, director RAADPFL Craiova : Cel mai târziu, luni la prânz, va fi gata toată decopertarea.

0
327

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție a festivalului Intencity au intrat în linie dreaptă.Ieri a început decopertarea gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco”, una din cele două locații ale festivalului.

Angajații de la RAADPFL Craiova muncesc la decopertarea gazonului, care este transportat apoi în parcul situat în vecinătatea Colegiului Național „Ștefan Velovan” din Craiova. Autoritățile au luat această decizie pentru că era vorba de un gazon hibrid, montat anul trecut, după încheierea primei ediții a festivalului Intencity.

Parcul Pedagogic, unde este mutat gazonul arenei Ion Oblemenco, va renaște, grației investițiilor făcute de municipalitate.

„RAADPFL amenajează, în această perioadă, părculeţul de la Pedagogic şi aveam nevoie de acest gazon. Am preferat să nu mai facem o achiziţie de gazon, fiindcă acesta este foarte bun. În parcuri intră copiii, joacă fotbal şi gazonul va fi utilizat la maximum. Cel mai târziu, luni la prânz, va fi gata toată decopertarea. Gazonul pleacă de pe stadion şi se replantează imediat în părculeţul de la Pedagogic. Acesta nu are voie să stea prea mult neplantat.“, a declarat Adinel Ilinca, director RAADPFL Craiova.

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că se va planta un gazon nou de către firma Sport Fields, cu care Primaria Craiova a semnat un acord-cadrul, valabil până în anul 2026. Imediat după IntenCity va începe acţiunea de replantare a gazonului.

„Noi ne-am luat toate măsurile legate de înlocuirea gazonului pentru a respecta datele campionatului de fotbal. Unul dintre motivele pentru care s-a ales data festivalului a fost acela ca în momentul în care începe campionatul de fotbal, echipele să joace pe teren propriu. Astfel, începând de pe 16 iulie, când începe campionatul, echipele vor juca aici, pe stadionul din Craiova. Ne bucurăm că putem face această economie şi să reutilizăm gazonul în altă parte, unde oricum era nevoie. Ceea ce s-a plătit până acum pentru întreţinerea gazonului de pe Oblemenco se ridică undeva la 32.000 de euro lunar“, a precizat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here