Adresa comuna a Federatiilor de Arte Martiale: FRKT, FRAM, FRK, FRAMC, FRKempo catre Ionut Stroe, Ministrul Tineretului si Sportului ..

0
7

Federatiile de Arte Martiale din Romania au transmis catre MTS, in atentia Domnului Ministru Ionut Stroe, o adresa comuna prin care cer sprijinul MTS si propun un plan concret de masuri pentru reluarea activitatilor sportive dupa data de 15 mai 2020.

„Urmare a suspendarii activitatii incepand cu data de 09.03.2020 si a intrarii in Starea de Urgenta incepand cu data de 16.03.2020, multe structuri sportive se confrunta cu probleme financiare si privesc cu ingrijorare la viitorul incert al sportului romanesc.
Starea de blocaj economico-financiar ca urmare a diminuarii considerabile a veniturilor proprii dupa suspendarea activitatii, a condus la imposibilitatea achitarii facturilor de utilitati si chirie, a CIM urilor si CAS urilor incheiate, a contributiilor la bugetul de stat.
Masura de acordare a procentului de 75% din valoarea unui CIM/CAS dar nu mai mult de 75% din valoarea unui salar mediu brut pe economie, a fost una buna dar NU si suficienta. Multi sportivi cu valoarea CAS ului ,,zero’’ si doar cu drepturi financiare conform HG 1447/2007 privind normele financiare in domeniul sportului, nu mai au in aceasta perioada nici un venit.
Amanarea la plata a chiriilor si facturilor la utilitati este o masura care doar amana plata dar nu rezolva problema. Aceste cheltuieli, trebuie amanate la plata pana la data de 31.12.2020 si identificate solutii pentru plata acestora.
Lipsa implementarii mai multor masuri eficiente, imediate, va conduce la blocaj al sportului romanesc, cu efecte pe termen lung.
Este evident faptul ca MTS a luat unele masuri de benefice in aceasta perioada, masuri ce trebuie insa continuate si imbunatatite. Tocmai de aceea, va solicitam prin prezenta sa efectuati de urgenta toate demersurile pentru obtinerea de la Guvernul Romaniei de compensatii financiare, precum si orice alte masuri de protectie care sa vina in sprijinul angajatorilor si angajatilor din sport.” se mentioneaza in Adresa comuna a Federatiilor de Arte Martiale: FRKT, FRAM, FRK, FRAMC, FRKempo ..

Citeste si ...  Alegeri parlamentare 2020: PNL Dolj și-a desemnat candidați la Alegerile Parlamentare ..

In privinta antrenamentelor , Federatiile de Arte Martiale: FRKT, FRAM, FRK, FRAMC, FRKempo propun implementare unor reguli si masuri sanitare eficiente ..

„Reluarea antrenamentelor disciplinelor sportive de contact dupa data de 15
mai 2020, cu recomandarea unor reguli si masuri sanitare eficiente. In acest sens, va propunem implementarea urmatoarelor masuri:
 Tuturor sportivilor si antrenorilor li se va lua temperatura la intrarea in spatiul de antrenament;
 Toti participantii la antrenamente vor veni direct echipati la locatia stabilita, fiind interzisa folosirea vestiarele comune;
 Toti participantii la antrenament vor avea in dotare personala gel dezinfectant, servetele umede pentru igiena corporala, o sticla de apa plata, un prosop, alte materiale/echipamente de protectie necesare;
 Este obligatorie spalarea/dezinfectarea pe maini.ori de cate ori se revine in spatiul de antrenament;
 Suprafetele de antrenament indoor, sacii, pernele, alte materiale sportive folosite la procesul didactic, trebuie dezinfectate inainte si dupa fiecare sedinta;
 Se recomanda pastrarea unei distante minime de 2.0m intre participanti;” se mentioneaza in Adresa comuna a Federatiilor de Arte Martiale: FRKT, FRAM, FRK, FRAMC, FRKempo ..

Citeste si ...  KickBox: Tancul Olteniei castiga piramida lui Morosanu ! Alin Ionuț Iancu castiga centura si 10.000 de euro ..

Documentul poate sa fie vizualizat aici ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here