Adrian Mititelu a avut dreptate! eAD a virat doar o sumă infimă din drepturile TV …

0
338

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, a ținut să infirme informația, precizând: „Am achitat 50% din prima tranșă, nu 15% cum eronat ați publicat. Dacă vreți la virgulă, undeva la 45-47%”,conform GSP.ro .

Mâine, eAD ar urma să mai achite „o parte semnificativă” din această primă tranșă.
În luna iulie, cluburile din Liga 1 știau că vor primi prima tranșă din drepturile tv pentru sezonul în curs. Cel puțin așa susțin surse din lumea fotbalului că le promisese Orlando Nicoară, directorul eAD conducătorilor de cluburi, la ultima întâlnire de la Ligă.

„Li s-a promis că pe 15 iulie sau cel târziu pe 25 iulie, va ajunge în conturile cluburilor prima tranșă. Banii nu doar că au întârziat, fiind plătiți la începutul lui august, dar au venit doar 15% din această primă tranșă.

Mulți își făcuseră socoteli, urmau să achite salarii, rate din transferurile făcute înainte de sezon. I-a dat pe toți peste cap această situație. Și deocamdată nu se știe când vor veni restul de bani din această primă tranșă”, au detaliat aceleași surse.

Respectiva „felie” din contract urma să asigure sume diferite fiecărui club, pentru că o parte era în funcție de locul ocupat la finalul sezonului precedent.

Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a vorbit despre problema întârzierii banilor din drepturile TV și susține că meciul cu CSU Craiova nu va fi televizat.

„Nu costă 100.000 de euro un meci, așa cum a spus domnul Nicoară, poate 100.000 de euro pe meci plătește Digi, dar la Ligă nu ajung atâția bani. LPF e într-o situație dificilă, dacă în 2-3 zile problema nu se rezolvă, probabil vom avea altă licitație pentru drepturile TV.

Meciul mai mult ca sigur nu va fi televizat! După ce că aduc bani de acasă, acum trebuie să trec cu vederea și întârzierea banilor puțini care trebuie să vină din drepturile TV? Din ce am văzut eu azi la Ligă, contractul a ieșit din termen și din cadru.

Și n-am făcut chestia asta că am nevoie să vină lumea la meci, vă dau cuvântul de onoare, oricum jucam cu casa închisă. Vor fi cel puțin 20.000 de oameni pe stadion”, a declarat Mititelu la „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here