Adrian Mititelu jr. acuza inconsecventa din deciziile justitiei din Romania!

0
160

Adrian Mititelu Jr.,baiatul lui Adrian Mititelu , cel care se ocupa acum de administrarea echipei Universitatea Craiova, a acuzat, în direct la GSP Live, inconsecvența din deciziile justiției din România:

“E o condamnare abuzivă, o să demonstrez acest lucru. În 2015, Tribunalul Brașov a constatat că noi aveam dreptul de a face transferul lui Costea. Apoi, Curtea de Apel București i-a achitat pe Mircea Sandu și Dumitru Dragomir pentru mai multe fapte printre care și sustragerea de sub sechestru a 39 de jucători, printre care și Mihai Costea, declarați liberi de comisiile din fotbal. Motivul achitării a fost că sechestrul a fost instituit ilegal, clubul fiind în insolvență. Pentru aceeași faptă, de sustragere de sub același sechestru considerat ilegal de Curtea de Apel București, tatăl meu a fost condamnat cu executare. Deși prima instanță îl achitase, corect”.

Conform motivării primei instanțe, adică Tribunalul Dolj, “Instanța constată că pentru a putea pune în discuție existența infracțiunii de sustragere de sub sechestru trebuie, ca situație premisă, să existe un bun legal sechestrat. Însă, pentru argumentele anterior prezentate, instanța consideră că nu a existat un bun legal sechestrat pentru că “bunul sechestrat”, adică drepturile de dispoziție asupra drepturilor  federative ale jucătorului legitimat la SC Fotbal Club U Craiova SA nu a ajuns să producă efecte juridice, nefiind îndeplinită condiția suspensivă a încheierii unui contract de transfer între clubul craiovean și Fotbal Club FCSB”.  

Extras din motivarea Tribunalului Dolj pentru achitarea lui Adrian Mititelu în dosaru în care Curtea de Apel Craiova l-a condamnat

Extras din motivarea Tribunalului Dolj pentru achitarea lui Adrian Mititelu în dosaru în care Curtea de Apel Craiova l-a condamnat

Pe scurt, instanța a considerat că acordul de transfer încheiat între Mititelu și Becali în martie 2011 a devenit nul prin nerealizarea transferului propriu-zis, conform înțelegerii din acord. Mihai Costea a ajuns la FCSB, dar din postura de jucător liber de contract, după dezafilierea Craiovei.

Becali i-a plătit 1,1 milioane de euro plus TVA lui Mititelu, în conturi noi, neștiute de ANAF, dar fiul lui Mititelu spune că tatăl său a plătit contravaloarea sechestrului la scurt timp după încasarea banilor: “Pe Mihai Costea, ANAF instituise un sechestru de un milion de lei. Când au început discuțiile că l-a transferat fără acordul fiscului, tata a plătit 1,6 milioane de lei, mai mult decât valoarea sechestrului. Decizia de a-l condamna e cu atât mai curioasă cu cât nu a existat niciun prejudiciu adus statului”. 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here