Ajutor din partea Uniunii Europene pentru romanii afectati de coronavirus ! C.E. va oferi Romaniei 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru tratarea pacientilor eligibili.

0
15

Romania va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury (Remdesivir), in trei transe, pentru tratarea pacientilor cu COVID -19 eligibili, in cadrul contractului finantat si semnat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare.

Astfel, in data de 7 august 2020, tarii noastre ii vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui numar de peste 1200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

Repartitia realizata de reprezentantii Comisiei Europene tine cont de numarul cazurilor la 14 zile si, in acest context, Romania a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania.
Conform calendarului transmis de catre Bruxelles, in data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10336 flacoane pentru aprox. 2067 pacienti eligibili, iar in data de 9 octombrie 2020, un numar de 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a inca aproximativ 1759 pacienti eligibili.

Ultimele doua transe vor fi evaluate in functie de evolutia epidemiologica la 14 zile.

Livrarea cantitatilor se va face in depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite catre unitatile sanitare desemnate in cadrul Ordinului ministrului Sanatatii nr. 555/2020, in functie de numarul de cazuri medii si severe eligibile.

Reamintim ca, in data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Incepand cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispozitia statelor membre si a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea si cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a raspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeana va finanta contractul, in valoare totala de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30 000 de pacienti din spatiul european care prezinta simptome severe de COVID-19.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here