Alegeri parlamentare anticipate in Moldova

0
82

Azi, 11 iulie 2021 în Republica Moldova se desfășoară alegeri parlamentare anticipate, după ce Parlamentul de legislatura a X-a a fost dizolvat pe 28 aprilie. Pentru cele 101 mandate de deputat concurează candidați din 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi considerat valabil, la scrutin trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.

Cetățenii cu drept de vot pot să voteze la 2 150 de secții de votare deschise, dintre care 41 pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului și 150 în afara țării. Secțiile de votare vor funcționa de la 7:00 până la 21:00, ora locală. Pe parcursul zilei va fi realizat un sondaj after-poll telefonic, în rândul alegătorilor care au participat la vot.

Votarea va fi organizată cu respectarea măsurilor de protecție contra COVID-19, care prevăd purtarea obligatorie a măștii de protecție, folosirea pixului personal, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței sociale.

În România vor fi deschise 12 secții de vot, una fiind la Craiova, în incinta Universității Craiova, unde vor vota și cei din Petroșani și Târgu Jiu.

La Craiova sunt asteptati 280 de persoane iar pana la aceasta ora au votat 70 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here