Alexandru Rafila, adevarul despre coronavirus! Boala avanseaza! De ce nu pot sta romanii linistiti..

0
14

Profesorul Alexandru Rafila a spus adevarul despre cazurile de coronavirus din Romania. Potrivit acestuia, in aceste momente ne aflam intr-o situatie destul de dificila, careia trebuie sa ii facem fata.

„Nu stiu daca trebuie sa ne ingrijoram, dar nu putem nici sa stam linistiti. Ne gasim intr-o situatie in care nu putem sa nu luam in calcul posibilitatea ca anumite spitale de boli infectioase sa fie suprasolicitate. Chiar si la noi, la Institutul Matei Bals, a crescut numarul de internari zilnice.

Sunt importante cateva elemente. Sa vedem cine se infecteaza, daca sunt persoane din categorii la risc sau persoane varstnice, la care probabilitatea de aparitie a unor complicatii si implicit a necesitatii terapiei intensive este mai mare. Acolo poate aparea un blocaj foarte important. De asemenea, trebuie sa vedem daca focarele care apar in diverse locuri din tara sunt suficient de bine gestionate, monitorizate, incat sa nu se raspandeasca infectia in comunitatea in care ele se manifesta.

Ma refer la caminele de varstnici, unde, stiti bine, au aparut cazuri si exista riscuri mari sa apara un numar mare de cazuri care sa se complice si sa apara forme grave”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai atras atentia ca cel mai important lucru in urmatoarele zile este ca numarul de cazuri sa nu treaca de nivelul de 300. Daca acest lucru se va intampla, vor urma probleme grave in sistemul de sanatate din Romania.

„Daca terenul acesta crescator va continua, vor aparea probleme serioase pentru sistemul de sanatate. Cred ca ar trebui ca toata lumea sa actioneze pentru ca lumea sa fie informata permanent si sa fie incurajata sa respecte masurile acestea de protectie individuala”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a mai precizat ca un alt lucru imporant este comunicarea cu Uniunea Europeana, deoarece sunt tari ”apropiate de noi” unde exista la fel de multe cresteri ingrijoratoare.

„Noi avem la nivel global peste 100.000 de cazuri noi care se inregistreaza zilnic. Boala avanseaza. Sunt tari apropiate de noi unde, tot asa, exista o crestere ingrijoratoare. Noi ar trebui sa fim mai atenti si la relatia cu UE. Daca noi am avut o situatie favorabila in urma cu circa 10-15 zile, aveam 5-6 de cazuri noi la un milion de locuitori, acum aceasta cifra s-a dublat, avem 10-12 cazuri noi la un milion de locuitori, daca luam media ultimelor 7 zile. Cred ca trebuie sa fim foarte atenti sa nu intram noi pe lista unor tari din care nu se poate calatiori. Exista si aceasta posibilitate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here