Alexandru Rafila, anunt ingrijorator : Vom vedea peste 7 zile efectele euforiei din acest week-end

0
30

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat luni ca efectele „euforiei” din acest weekend, primul dupa ridicarea starii de urgenta, se vor putea vedea in 7 zile.

„Efectele acestui weekend vor fi vazute peste 7 zile. Adica la sfarsitul acestei saptamani, inceputul saptamanii viitoare vom vedea si vom afla daca este o problema la nivel national”, a afirmat Rafila.

El a spus ca, totusi, duminica dupa-amiaza in parcuri nu mai era aglomeratia pe care o asteptam dupa primele doua zile si probabil ca in zilele urmatoare lucrurile vor intra in normalitate si oamenii vor respecta masurile impuse de autoritati.

Guvernul a aprobat luni hotararea privind instituirea starii de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Potrivit proiectului de hotarare, starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, incepand cu data de 18 mai, pe o durata de 30 de zile.

La inceputul sedintei de Guvern, premierul Ludovic Orban a detaliat continutul hotararii privind starea de alerta.

„Hotararea de Guvern contine trei anexe, asa cum prevede legea: anexa 1- Masurile de crestere a capacitatii de raspuns; anexa 2 – Masuri pentru asigurarea rezilientei comunitatilor si anexa 3 – Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotararea de Guvern, odata adoptata, va fi transmisa Parlamentului pentru a incuviinta starea de alerta si toate masurile care se dispun in cadrul starii de alerta”, a spus Orban.

El a mentionat ca, odata cu aprobarea hotararii, in baza legii, Guvernul are la dispozitie „toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here