Alina Bica a fost arestata. Afla unde a fost gasita fosta sefa a DIICOT

0
13

Alina Bica, fosta sefa a DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism), fugara din Romania, unde are de executat o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare, a fost arestata in strainatate.

Politia Romana anunta ca fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost retinuta in Italia. Alaturi de aceasta, a mai fost arestat si Ion Benea. Fosta sefa DIICOT va fi adusa in tara in perioada urmatoare.

Alina Bica, fugara din Romania, a fost achitata in prima instanta, insa are si o condamnare definitiva la 4 ani de inchisoare, primita in dosarul in care judecatorii au considerat ca aceasta l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Ea a fost condamnata definitiv in acest dosar in luna noiembrie 2019 la 4 ani de inchisoare cu executare.

Alina Bica a fost arestata. Afla unde a fost gasita fosta sefa a DIICOT
Alina Bica a fost arestata. Afla unde a fost gasita fosta sefa a DIICOT

Alina Bica, fugara din Romania, a fost data in urmarire internationala pentru executarea pedepsei, conform procedurii, informeaza Politia Romana.

Dosarul ANRP – Alina Bica, suspendat pana la o solutie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene
Recent, relatam ca un complet de cinci magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat judecarea in apel a dosarului ANRP – Alina Bica, pana la solutionarea de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene a unor sesizari privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de coruptie..

Citeste si ...  ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”

Din luna aprilie 2019, Instanta suprema a trimis mai multe sesizari la CJUE cu privire la aplicarea deciziei Curtii Constitutionale privind rejudecarea unor dosare de coruptie, deoarece completurile de trei judecatori nu ar fi fost specializate.

De asemenea, judecatorii au suspendat judecarea mai multor dosare de coruptie, printre care cele in care sunt acuzati Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Valcov, Constantin Nita, Traian Berbeceanu, pana cand CJUE va da o solutie in acest caz.

In iunie 2018, fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost achitata in dosarul ANRP pentru luare de mita si abuz in serviciu. Ea a fugit din Romania si s-a aflat o vreme in Costa Rica.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here