Ambasadorul SUA, ES domnul Adrian Zuckerman, a vizitat, astazi, municipiul Calafat

0
86

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, ES domnul Adrian Zuckerman, a vizitat, astazi, municipiul Calafat. ES domnul Adrian Zuckerman s-a intalnit cu primarul municipiului, Dorel Mituletu, si a vizitat Portul Calafat. La eveniment au participat: Nicolae Ciuca, ministrul Apararii Nationale, Virgil Popescu, ministrul Economiei, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea.

Pentru dezvoltarea municipiului Calafat, mai multe proiecte majore de investitii sunt in desfasurare – conducta de gaze Segarcea – Calafat, modernizarea Portului Calafat, modernizarea caii ferate Craiova – Calafat, drumul expres Calafat – Lugoj. Municipiul Calafat are potential sa devina, in urmatorii ani, un pol de dezvoltare in Dolj.

 

„Strategic, pentru America, este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar şi economic. Aţi văzut proiectul de la Cernavodă, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregătiţi să finanţăm 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA). Unul din lucrurile pe care îl vom discuta luni şi marţi este autostrada şi calea ferată de la Constanţa prin Bucureşti, care va uni Constanţa cu Gdansk (Polonia), care e foarte importantă pentru dezvoltare, nu numai pentru această regiune, ci pentru toată România. Vor fi ramuri din această autostradă şi vor fi legate oraşe ca Iaşi, Timişoara şi altele, ca România să poată fi, până la urmă, un lider în Europa, unde ar fi trebuit să fie de mulţi ani şi nu a fost acolo. Împingem dezvoltarea economică care este la fel de importantă, dacă nu mai importantă decât dezvoltarea de apărare militară”, a mai afirmat ambasadorul SUA.”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA in Romania.

”Prezenta dvs. ne arata, inca odata, ca regiunea Oltenia este foarte importanta. Avem alaturi de noi reprezentantii PNL, doi ministrii, domnul Nicolae Ciuca, ministrul Apararii si domnul Virgil Popescu, ministrul Economie. Nu numai aceasta Hotărâre a Guvernului privind infrastructura portuara, dar asa cum spuneati si dvs, nu doar investitorul Ford va beneficia de investitie, ci si multi alti investitor vor beneficia de investitiile pe care Guvernul Romaniei le accelereaza in aceasta perioada”, a declarat presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here