Ambasadorul SUA, ES domnul Adrian Zuckerman : Ministrul Nicolae Ciuca va primi cea mai mare mare medalie americana civila, „Medalia pentru Merit”

0
64

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Adrian Zuckerman, a declarat, vineri, la Calafat, ca pe 15 decembrie, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, va primi cea mai mare medalie americana civila – „Medalia pentru Merit” (Medal of Merit) – pentru activitatea desfasurata ca sef al Apararii.

”Pe 15 decembrie, îi dăm ministrului Ciucă cea mai mare mare medalie americană civilă, „The Medal of Merit”, pentru ceea ce a făcut când a fost şeful Apărării. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el”, a declarat ambasadorul SUA.

 

„Strategic, pentru America, este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar si economic. Ati vazut proiectul de la Cernavoda, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregatiti sa finantam 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA). Unul din lucrurile pe care il vom discuta luni si marti este autostrada si calea ferata de la Constanta prin Bucuresti, care va uni Constanta cu Gdansk (Polonia), care e foarte importanta pentru dezvoltare, nu numai pentru aceasta regiune, ci pentru toata Romania. Vor fi ramuri din aceasta autostrada si vor fi legate orase ca Iasi, Timisoara si altele, ca Romania sa poata fi, pana la urma, un lider in Europa, unde ar fi trebuit sa fie de multi ani si nu a fost acolo. Impingem dezvoltarea economica care este la fel de importanta, daca nu mai importanta decat dezvoltarea de aparare militara”, a mai afirmat ambasadorul SUA

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here