Amenzi de peste 80.000 de lei in urma controalelor in magazinele din incinta si din vecinatatea scolilor din Craiova.

0
164

În perioada 09 – 11.05.2022, comisia mixtă formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, în baza Ordinului nr. 134/04.04.2022, a verificat respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializării băuturilor alcoolice, a tutunului și a unor produse alimentare, precum și a unor substanțe susceptibile să aibă efecte psihoactive de către agenții economici ce își desfășoară activitatea în incinta sau în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Craiova.

Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Dolj, Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj.
Au fost controlați 8 agenți economici din Craiova, care își desfășoară activitatea atât în incinta cât și în zona vicinală a unităților de învățământ.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate:
Amenzi: 81.300 lei
Avertismente: 15

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost oprite de la comercializare mai multe produse, iar pentru un agent economic s-a dispus întreruperea activității până la intrarea în legalitate.

RAPORT DETALIAT
A. Agenți economici aflați în incinta unităților de învățământ preuniversitar

Au fost verificați un număr de 5 agenți economici care își desfășoara activitatea în incinta unităților de învățământ preuniversitar, astfel:

1. COLEGIUL ECONOMIC „GHEORGHE CHIȚU” – 1 MAI
Valoare amenzi: –
Număr avertismente: 3
2. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU”
Valoare amenzi: 5000 LEI
Număr avertismente: 1
3. LICEUL TEHNOLOGIC „ȘTEFAN ODOBLEJA”
Valoare amenzi: 7000 LEI
Număr avertismente: 2
4. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TRAIAN”– CRAIOVA
Valoare amenzi:10.000 LEI
Număr avertismente: 3
5. LICEUL TEHNOLOGIC „COSTIN D. NENIȚESCU”
Valoare amenzi: 3.500 LEI
Număr avertismente: 1

TOTAL PUNCTUL A:
Valoare amenzi: 40.500 lei
Număr avertismente: 10

B. Agenți economici aflați în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar. (3 agenți economici verificați)

TOTAL PUNCTUL B:
Valoare amenzi: 40.800 lei
Număr avertismente: 5

În urma controalelor efectuate s-a constatat că un agent economic își desfășura activitatea, deși pentru acesta se dispusese, la controlul anterior, măsura interzicerii desfășurării activității până la intrarea în legalitate. Cu aceasta ocazie, instituția abilitată a sancționat încă o dată respectiva unitate și a emis ordin de interzicere a activității.
În urma verificărilor efectuate, printre neregulile constatate se numără: produse expirate, deficiențe informare produse, lipsa afișare prețuri, depozitare necorespunzătoare a produselor etc.

Astfel de verificări se vor efectua periodic și se vor extinde la nivelul județului Dolj.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here