Amenzi pentru 2 barbati care au participat la Mitingul PSD de la Calopar si Segarcea

0
15

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a două întruniri în spaţiu deschis, în comuna Calopăr şi în oraşul Segarcea. Va prezentam comunicatul emis de IPJ Dolj:

Avand în vedere imaginile apărute în spaţiul public, referitoare la nerespectarea interdicţiilor de a organiza întruniri în spații deschise, stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID 19, comunicăm următoarele:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a două întruniri în spaţiu deschis, în comuna Calopăr şi în oraşul Segarcea.
Astfel, polițiști din cadrul Secției 13 Politie Rurală Segarcea au sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Lg. 55/2020, cu amendă în valoare de 3000 lei, un bărbat de 63 ani, din comuna Calopar, care nu a respectat interdictiile stabilite, organizând în ziua de 22 august a.c., o întrunire cu cetatenii în spatiu deschis în comuna Calopăr.
De asemenea, un alt bărbat de 45 de ani, din Segarcea, care în urmă cu aproximativ o lună de zile, nu a respectat interdictiile stabilite conform art. 5, alin. 3, lit. a din Lg. 55/2020, a fost sanţionat contravenţional pentru încălcarea aceloraşi prevederi ale Legii 55/2020.

Precizăm faptul că organizarea și desfășurărea unor întruniri, în spații deschise, constituie contravenție, în măsura în care nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate potrivit legii penale, infracțiuni şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 15.000 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here