Americanii au cerut extradarea unui sef de clan din Craiova interceptat in timp ce vorbea despre un judecator corupt din California!

0
26

Libertatea a dezgropat in iulie 2019 mai multe dosare musamalizate de justitia romana, in care clanurile din Oltenia treceau oameni peste granita Mexic-SUA, ii exploatau apoi si aveau la mana pana si magistrati americani. Seria de articole a intrat in rezumatul Ambasadei de la Bucuresti catre Departamentul de Stat si in septembrie justitia americana redeschidea dosarele.

Inalta Curte a decis joi, 9 iulie, ca interlopul Luigi Popescu va fi extradat in SUA, sub acuzatia autoritatilor americane de conspiratie si trafic de migranti. Completul de 9 judecatori de la ICCJ a respins contestatia formulata de Luigi Popescu (51 ani), zis „Luis”. Procesul a durat 15 minute, iar „Luis”, care e arestat in vederea extradarii, a fost audiat prin videoconferinta.

Intr-unul dintre dosare, jurnalistii au descoperit ca traficantii din Craiova, care au trecut ilegal in SUA sute de romi, se bazau si pe un judecator american corupt!

Mai exact, informatia era in arhiva Tribunalului Dolj, printre stenogramele dintr-un dosarul instrumentat de DIICOT in 2013. Cei care discutau despre implicarea judecatorului american erau din gruparea infractionala Sardaru: “Dan” si Luigi Popescu. La patru luni dupa ce Libertatea a dezvaluit informatia, autoritatile judiciare americane au emis un mandat de arestare pentru Luigi Popescu.

Citeste si ...  Femeie lovita cand traversa regulamentar, in Craiova

Luigi Popescu, 51 de ani, zis “Luis”, este cercetat de americani în dosarul nr. 18-cr-5174-BAS, pentru şase capete de acuzare, iar mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Districtual al Statelor Unite ale Americii – Districtul de Sud al Statului California la 25 octombrie 2019. Luna trecută, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a cerut admiterea cererii de extrădare a lui Popescu, a informat ziare.com.  Traficant, despre judecător: “Ce dracu-i ține atâta, mai vrea bani?”

Reţeaua condusă de Filip Sărdaru, un cunoscut interlop din Craiova, a traficat în SUA multe grupuri de romi, pe care i-a trecut ilegal graniţa din Mexic sau Canada. “Luis”, subordonatul lui Sărdaru, se ocupa de stabilirea traseelor pe care erau transportaţi migranţii şi asigura legătura grupului cu membrii reţelei din Mexic şi SUA.

“Dan”, un alt membru al rețelei stabilit în SUA, avea misiunea de a-i mobiliza pe “sponsorii” care plăteau cauţiunile, pentru scoaterea din centrele de reţinere a imigranţilor. Tot el se ocupa şi de găsirea avocaţilor care preluau cazurile.

Citeste si ...  PNL Dolj : La nivelul Municipiului Craiova, PNL va alcătui împreună cu USR-PLUS majoritatea în Consiliul Local.

Continuarea in Libertatea ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here