ANM : Val de căldură în Moldova, Oltenia și Dobrogea, ploi în Banat

0
123

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică și în nordul Moldovei. De duminică seara, vor fi ploi în centrul, sud-vestul țării și la munte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică, și în nordul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Duminică local, iar luni izolat, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului.

De duminică, de la ora 12.00 până luni, la ora 22.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată duminică în nordul, centrul, sud-vestul țării și la munte, iar începând de luni după-amiază în majoritatea regiunilor. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 30 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp.

De duminică, de la ora 15.00 până luni, la ora 6.00, în zona Carpaților Orientali, nordul Moldovei, apoi și în Banat și local în Oltenia, va fi cod galben de instabilitate atmosferică.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și, pe alocuri, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 45 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here