ANRE și Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de Premierul Ciucă

0
207

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și Ministerul Energiei au transmis un comunicat privitor la informările solicitate de premier în situației pieței de energie.

ANRE şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de premierul Ciucă privind situaţia pieţei de energie şi strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, precizează Executivul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, se arată în comunicat.

Guvernul precizează că, în conformitate cu deciziile luate la reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, ANRE a comunicat situaţia pieţei de energie iar Ministerul Energiei a prezentat strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung pentru capacităţile de producţie de energie electrică şi gaz.

În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, continuând să protejeze populaţia şi mediul privat de efectele creşterilor de preţuri la energie şi gaze naturale, mai precizează comunicatul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here