Anunț de la ministrul Cercetării: România poate organiza licitația 5G din noiembrie 2022! E termen prevăzut în PNRR, deci nu avem cum să îl ocolim

0
124

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, duminică seara, în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire la B1TV, că din noiembrie, în primul trimestru din 2022, sunt întrunite condițiile pentru organizarea licitației pentru spectru 5G.

„Am promulgat Legea 5G. Poate sunteți la curent că acea lege trebuie avizată de 27 de avizatori. Fiecare are câte un punct de vedere asupra Legii. ANCOM face licitația, dar încă nu sunt condițiile pregătite.

A două lege importantă este Codul comunicațiilor care detaliază modul în care operatorii, toată lumea care are legătură cu subiectul comunicațiilor trebuie să își armonizeze modul de lucru. Mai avem două avize de luat pe Codul comunicațiilor.

Deadline-ul este ca la final de noiembrie, Legea iese din Parlament și merge la promulgare. ANCOM a lansat licitația mică de spectru. Din noiembrie, în primul trimestru din 2022, avem condiții pentru organizarea licitației pentru spectru 5G și e termen prevăzut în PNRR, deci nu avem cum să îl ocolim”, a declarat Ciprian Teleman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here