APIA: Peste 800.000 de cereri depuse de fermierii români pentru subvenții

0
4

Un numar de 826.964 de cereri unice de plata a subventiilor a fost depus in campania desfasurata in perioada 2 martie – 15 iunie, anunta Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cifra este in scadere fata de cea de anul trecut, dar suprafata este in crestere, ceea ce arata ca fermierii au constientizat ideea de comasare a terenurilor, mai precizeaza APIA.

Fermierii romani au depus 826.964 cereri unice de plata pentru o suprafata de peste 9,814 milioane hectare, in perioada 2 martie – 15 iunie 2020, pentru obtinerea subventiilor din bani europeni si de la bugetul de stat, a anuntat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Campania de depunere fara penalitati a cererilor unice de plata aferenta anului 2020 a fost finalizata in 15 iunie 2020.

„La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 17.307 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstreaza ca fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata”, se arata intr-un comunicat al agentiei remis Agerpres.

Citeste si ...  Premierul Ludovic Orban : Putem prelungi starea de alertă. Nu putem vorbi de un al doilea val de coronavirus

Derulata in conditiile atipice impuse de raspandirea pe teritoriul Romaniei a pandemiei de coronavirus, campania 2020 de primire a cererilor unice de plata a debutat la data de 2 martie, iar in intervalul 6 aprilie – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfasurat exclusiv in mediul online, pentru a proteja sanatatea salariatilor APIA si a beneficiarilor deopotriva.

Potrivit sursei citate, campania de primire a cererilor unice de plata va continua inca 25 de zile, dupa data de 15 iunie 2020, dar cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere din fondurile pe care fermierii ar trebui sa le primeasca.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here