Aproape 1.400 de ambulante noi, cumparate din fonduri europene. 1.122 – receptionate

0
22

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, a semnat, luni, sapte contracte aditionale, in valoare totala de aproximativ 559 de milioane de lei, care vizeaza achizitia a 1.358 de vehicule medicale prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, relateaza Agerpres.

„Proiectele, in valoare totala de 558.903.141,45 lei, vizeaza imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale in toate regiunile si au ca beneficiar principal Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), prin Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta Judetene din regiunile respective. Cele 7 acte aditionale au fost incheiate la solicitarea IGSU pentru achizitia a 1.358 de vehicule medicale.

Au fost receptionate 1.122 de ambulante, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulante cu dotari avansate, 505 ambulante cu dotari avansate care pot accesa zonele fara drum, greu de accesat si 122 ambulante cu dotari inalte pentru pacienti care necesita resuscitare sau terapie intensiva”, se arata intr-un comunicat al MDLPA. Sursa citata adauga ca urmeaza a fi achizitionate „alte 236 de autospeciale medicale”, intre care vor fi „autospeciale pentru transport victime multiple, ambulante pentru transport nou-nascuti in stare critica, ambulante pentru acces in zone foarte greu accesibile, unitati de suport pentru accidente colective, ambulante specializate pentru pacienti cu risc biologic si 5 posturi medicale mobile”.

MDLPA mentioneaza ca finantarea proiectelor este asigurata prin Axa prioritara 8 („Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale”), Prioritatile de investitii 8.1 („Investitiile in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de colectivitatile locale) si 8.2b („Ambulante”).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here