Aproximativ 9.600 pachete cu țigări, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F. Calafat

0
136
65 / 100

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat au descoperit și confiscat aproximativ 9.600 pachete cu ţigări, care se aflau ascunse într-un microbuz, printre corpuri de mobilă. Șoferul mijlocului de transport este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 23.08.2021, în jurul orei 07.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean macedonean, în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui microbuz. Șoferul transporta bunuri personale și elemente de mobilier în Germania.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în mobilă 9.581 de pachete cu țigări, respectiv 191.620 țigarete, care aveau aplicate timbru fiscal din Macedonia și erau de proveniență Duty Free.

La cercetări s-a stabilit că șoferul a achiziționat din Macedonia pachetele de țigări, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și urma să le transporte în Elveția, la o cunoștință de-a sa.

Cele 191.620 de țigarete, în valoare de 201.201 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră derulează cercetări față de șoferul microbuzului, pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here