Asociatia Romana pentru Smart City lanseaza Ghidul Alegatorului Smart

0
10

In contextul alegerilor locale organizate la sfarsitul acestei luni, Asociatia Romana pentru Smart City lanseaza ”Ghidul Alegatorului Smart”, un instrument de orientare adresat tuturor cetatenilor care isi doresc sa traiasca intr-o comunitate moderna, dezvoltata, sustenabila, cu servicii publice accesibile si de calitate. 

Existenta unui program electoral viabil, cu o viziune clara si realizabila de dezvoltare a comunitatii, este vitala pentru increderea ce trebuie acordata prin vot. Ghidul Alegatorului Smart este creat pentru a intelege necesitatea proiectelor tip Smart City, a beneficiilor acestora si pentru a responsabiliza decidentii locali actuali si viitori.

”Pandemia de COVID-19 a demonstrat neajunsurile pe care le avem in societate si nevoia de schimbare ce nu mai poate suporta amanare. In calitate de cetateni, abordarea noastra cu privire la reprezentantii locali pe care ni-i vom alege se schimba. Alegatorul Smart constientizeaza importanta implementarii unor solutii bazate pe tehnologie si instrumente digitale la nivelul comunitatii sale, intrucat conceptul de Smart City devine din ce in ce mai vocal pentru toti. Smart City raspunde nevoilor cetatenilor, deoarece este despre oameni si despre o viata mai buna. Ghidul Alegatorului Smart este un instrument de orientare adresat tuturor cetatenilor ce isi doresc mai mult pentru ei insisi si pentru comunitatea lor!”, Eduard Dumitrascu, presedintele Asociatiei Romane pentru Smart City.

De la Slogan la Program – altfel spus, Ghidul Alegatorului Smart isi propune sa informeze alegatorii pentru a putea face distinctia intre promisiunile de campanie si platformele program cu proiecte importante si realizabile pentru comunitatea din care fac parte. Acest ghid ofera informatii si idei despre cum ar trebui sa arate o comunitate inteligenta, care sunt domeniile care ar trebui dezvoltate, ce inseamna un oras ecologic, sustenabil si durabil si de ce este importanta dezvoltarea economica sau educatia intr-un oras creativ-inteligent. Conceptul de Smart City este cu si despre oameni si nu ar putea fi implementat fara cetateni inteligenti care sa adopte solutiile propuse si sa beneficieze de pe urma lor. 

Ghidul Alegatorului Smart este disponibil GRATUIT tuturor cetatenilor si candidatilor interesati. Acesta poate fi descarcat din website-ul Asociatiei Romane pentru Smart City:

Asociatia Romana pentru Smart City (ARSC) este principala organizatie a Industriei Smart City din Romania, avand ca obiectiv principal dezvoltarea comunitatilor creativ-inteligente din tara. Cu un ecosistem de peste 250 de membri activi, organizatia se bucura de recunoastere internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative, grupuri de lucru si este partener in programe nationale si internationale alaturi de cele mai importante corporatii implicate in proiecte de Smart City. 

Ghidul_Alegătorului_Smart_2020_Asociația Română pentru Smart City by Bogdan Ciurezu on Scribd

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here