Astazi s-a intors o pagina din istorie ! Alteta Sa Regala, Printul Filip,si-a petrecut ultima calatorie.

0
110

Astazi, 17 aprilie, s-a intors o pagina din istorie – la Londra, sotul reginei Elisabeta a II-a, Alteta Sa Regala, Printul Filip, ducele de Edinburgh, un om care a trait un secol de istorie umana, si-a petrecut ultima calatorie. Ducele a trait in casatorie cu regina 73 de ani.

Cum a spus regina, el a fost un mare sprijin pentru ea toata viata. Un sot ideal pentru un monarh! Este demn de remarcat faptul ca ducele a fost unul dintre cei mai longevivi membri ai familiei regale europene si consort din istorie. Viata si destinul sunt greu de inteles in cuvinte sau imagini. Un soldat profesionist, un sot si un tata exemplar, pentru care dragostea si devotamentul erau cu siguranta mai presus de propriile sale sentimente si aspiratii.

Coroana funerara a fost aleasa personal de Majestatea Sa si a inclus crini albi, trandafiri albi mici, frezie alba, floare de ceara alba, mazare alba dulce si iasomie. Fiecare floare avea o semnificatie simbolica speciala in cinstea sotului ei si a casatoriei lor. Crinii albi sunt adesea vazuti la nunti si inmormantari, deoarece simbolizeaza renasterea si trandafirul alb este un semn de respect sau de memorie.

Este de remarcat faptul ca este si floarea lunii iunie, luna nasterii printului Filip. Intre timp, iasomia simbolizeaza puritatea, in timp ce mazarea dulce simbolizeaza grija sau recunostinta. Florile de ceara alba simbolizeaza iubirea durabila sau iubirea care indura timpul si incercarile.
„Tristetea este pretul pe care il platim pentru dragoste” – Regina Elisabeta a II-a

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here