Au fost anunțate rezultatele selecției privind acreditarea ERASMUS a unităților de învățământ din Dolj

0
86

In data de 23.02.2021 au fost anuntate rezultatele selectiei privind acreditarea ERASMUS a unitatilor de invatamant, acreditare ce deschide noi perspective de finantare si colaborari internationale pentru perioada 2021-2027.
Cele 25 acreditari obtinute de institutiile de invatamant/organizatiile din judetul Dolj ne situeaza pe locul al II-lea la nivel national.

Unitatile de invatamant au obtinut acreditari pentru urmatoarele categorii:
Categoria Formare Profesionala : Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, Scoala Postliceala Teologico-Sanitara „Sfantul Iosif”, Colegiul Economic ”Gheorghe Chitu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul ”Traian Vuia”, Liceul Energetic, Liceul Tehnologic „Stefan Odobleja”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brancusi”, Liceul Tehnologic ”Horia Vintila” Segarcea.

Categoria Educatie Scolara: Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, Colegiul National ”Carol I”, Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Bibescu”, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Liceul ”Traian Vuia”, Scoala Gimnaziala Cotofenii din Dos, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu”, Liceul „Voltaire” Craiova, Scoala Gimnaziala Bucovat.

Acredidarea Erasmus este un instrument pentru acele organizatii care se ocupa de educatia si formarea adultilor, de invatamantul profesional si tehnic (VET) si de educatia scolara, disponibile pentru schimburi si cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditarii Erasmus confirma faptul ca solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activitati de mobilitate de inalta calitate, in cadrul unui efortmai amplu de a-si dezvolta organizatia.
Organizatiile acreditate Erasmus vor obtine un acces simplificat la oportunitatile de finantare din cadrul actiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027).

Programul Erasmus 2021-2027 va facilita participarea persoanelor care provin din medii defavorizate prin intermediul noilor formate, cum ar fi schimburile virtuale si mobilitatile de invatare pe termen scurt, precum si prin facilitarea accesului organizatiilor mai mici si de nivel local.
Noul program va creste numarul de beneficiari si va permite sustinerea a pana la 12 milioane de persoane in perioada 2021-2027, elevi, studenti, profesori, stagiari,formatori, lucratori de tineret, antrenori, precum si elevi aflati in formare profesionala si personalul din invatamintul pentru adulti.

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj felicita toti participantii la concursul de selectie si ureaza succes unitatilor de invatamant acreditate ERASMUS in implementarea viitoarelor proiecte europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here