AUR acuza PSD de plagiat: „Numele programului „Repornim Romania” este plagiat dupa pachetul de masuri propuse de AUR inca din 13 aprilie sub denumirea „Reporneste Romania””

0
26

“Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) atrage atentia asupra faptului ca pachetul de masuri de relansare economica propus de PSD duminica, „facut la cheie” pentru guvernul Orban si pentru presedintele Klaus Iohannis, este rezultatul unei hotii.

Numele programului „Repornim Romania” este plagiat dupa pachetul de masuri propuse de AUR inca din 13 aprilie sub denumirea „Reporneste Romania”.

„De la noaptea ca hotii a fost un pas pana la ziua, in amiaza mare, pentru ca PSD sa isi insuseasca ce nu ii apartine – idei, denumiri, strategie. Poate alte partide ar gasi furaciunea drept flatanta, in contextul in care cea mai mare formatiune parlamentara ii plagiaza programul de masuri, insa A.U.R. o considera o batjocura la adresa romanilor”, a declarat George Simion, copresedinte al Aliantei pentru Unirea Romanilor.

„Reporneste Romania” este programul de relansare economica elaborat de AUR si prevede 5 pasi pentru reorientarea tarii spre un orizont de dezvoltare:

Pasul 1. Relansarea sectorului serviciilor, inclusiv a celor inchise in mod expres prin Ordonantele Militare (Educatie, HoReCa, Saloane ingrijire personala, Servicii medicale specializate precum stomatologia si oftalmologia, Organizarea de spectacole si evenimente, Turism) cu reguli care sa minimizeze riscul raspandirii COVID-19.

Pasul 2. Utilizarea fortei de munca autohtone pentru dezvoltarea Romaniei. Elaborarea unui pachet de facilitati
legislative, fiscale si economice pentru ca sectoare precum agricultura sau constructii, aflate de ani de zile in criza de forta de munca, sa absoarba excedentul de resursa umana existent in prezent.

Pasul 3. Incurajarea investitiilor in capacitati de productie in sectoare cheie precum: industria farmaceutica, industria prelucratoare, petro-chimie, constructia de masini si utilaje agricole, industria agro-alimentara, etc.

Pasul 4. Lansarea unor ample programe nationale privind: accelerarea constructiei de autostrazi, extinderea retelei de gaze pentru consumul populatiei, exploatarea rezervelor din Marea Neagra in folosul populatiei si al industriei romanesti, retehnologizarea sectorului energetic si constructia de noi capacitati de productie a energiei electrice, digitalizarea serviciilor furnizate de administratia publica, interconectarea bazelor de date detinute si utilizate de institutiile publice pentru scaderea poverii administrative pentru cetateni si firme.

Pasul 5: Sustinerea societatilor romanesti sa obtina finantare ieftina pentru dezvoltarea programelor nationale
enumerate la pasii 3 si 4.

In luna aprilie, in perioada starii de urgenta, AUR a lansat si o petitie in spatiul public pentru repornirea Romaniei (https://www.partidulaur.ro/reporneste_romania).”, se arata in comunicatul de presa al Partidului Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here