AUR-ul se topeste in Alternativa Dreapta ! Trei deputați vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă!

0
244

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

“Începând de astăzi, 25.05.2022, domnii deputaţi neafiliaţi: Daniel Gheorghe Rusu, Nicolae Roman şi Dănuţ Aelenei vor reprezenta partidul Alternativa Dreaptă în Parlamentul României. Acest lucru reprezintă un pas înainte, care va atesta calitatea doctrinară, autenticitatea și valoarea proiectelor de politici publice ale AD, ce vor fi puse în folosul interesului public, în folosul României.

Alternativa Dreaptă, ca parte a familiei conservatorilor europeni, membri ai European Conservatives and Reformists Party, este un partid pro-european şi pro-atlantist. Însă, noi militam pentru o Europă a Naţiunilor puternice, o Europă în care să putem crede, nu una care se îndreaptă semeață spre prăpastie, abandonâdu-și principiile și refuzându-și originea creștină. Ne reafirmăm angajamentul față de proiectul European aşa cum a fost gândit de către părinţii fondatori, fiind ferm convinși de superioritatea modelului politic, economic şi de securitate al UE, realizat în colaborare cu NATO. Considerăm că prin aderarea la UE şi NATO, România a redevenit inclusiv formal, parte a civilizaţiei euro-atlantice, care a adus omenirii cele mai multe beneficii.
Împreună cu domnii deputați care începând de astăzi sunt parte a echipei AD, ne-am asumat să clădim împreună o alternativă cuprinzătoare și credibilă, întemeiată pe valorile și abordările creștin-democrate, ale dreptei conservatoare si ale liberalismului clasic, pe care noi le considerăm a fi cele temeinice și adecvate pentru România.

De asemenea, ne-am propus înaintarea în legislativ a unor proiecte ce susţin românii din mediul privat, fie ei angajaţi sau angajatori. Aceştia sunt în continuare ignoraţi de clasa politica şi de alte formaţiuni.
Lipsa principiilor mai sus enunţate i-a determinat pe domnii deputati sa renunțe la proiectul politic anterior, care a început să ducă o campanie de iluzionare a electoratului de dreapta, dar a sfârşit prin a-şi arăta faţa agresivă, vulgară, autoritară și de extracție național-comunistoidă.
Considerăm că în această perioadă dificilă în spațiul public românesc se impune necesitatea apărării valorilor democratice constituționale şi respingerea extremismelor ideologice. Dorim să colaborăm cu toți cei care ne împărtăşesc credința în caracterul fundamental al drepturilor omului. Este absolut necesar să refuzăm conflictele bazate pe interese înguste, minore și trecătoare, care ne-ar zădărnici tuturor strădaniile și să acționăm împreună ca adversari ai oricăror forme de autoritarism, socialism ori colectivism, indiferent de justificarea lor, tradiționalistă ori progresistă.
Alternativa Dreaptă va acționa astfel încât România să devină o democrație constituțională consolidată, în care toți cetățenii ei să poată trăi liberi și demni potrivit credințelor și visurilor lor, într-un climat de siguranță și domnie a legii.

În cadrul comunității internaționale, locul națiunii noastre este alături de celelalte națiuni care apără și susțin statul de drept, economia liberă și principiile non-agresiunii, națiuni cu care trebuie să cooperăm prin acorduri bilaterale, multilaterale, precum și în cadrul organizațiilor și organismelor internaționale.
Alternativa Dreaptă a avut un parcurs solid şi asumat, fiind un partid consecvent în susținerea valorilor conservatoare, creştin-democrate și clasic liberale. A fi conservator nu înseamnă doar să clamezi un naționalism sulfuros, de paradă. A fi conservator înseamnă să demonstrezi în primul rând o atitudine, un mod de viață în care se regăsesc moderația, respectul și stăpânirea de sine, claritatea morală. Patriotismul îl demonstrezi mai ales prin ceea ce ești ca om, adică prin onestitate, caracter, excelență, cordialitate, transparență, cultură, discurs.
Noi ne-am propus reformarea clasei politice, adică intrarea în politică a oamenilor competenți şi tocmai de aceea Alternativa Dreaptă își va continua parcursul început cu rigurozitate, hotărâre, perseverență și, nu în ultimul rând, cu multă implicare.
Este vremea să pășim într-o nouă etapă, învăţând din experiența acumulată și din lecțiile trecutului. O adevărată mișcare de dreapta se cristalizează în jurul unor valori și țeluri, nu în jurul unei persoane sau a unui grup închis.” este comunicatul emis de Alternativa Dreapta.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here