Avioane Craiova, contract pentru drone militare pentru Israel

0
7

Modelul dronei care va fi fabricată la Avioane Craiova a fost prezentat, în cadrul vizitei oficiale în Israel, prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Apărării, Nicolae Ciucă. Premierul Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. În cadrul vizitei, delegației României i-au fost prezentate tehnologii avansate din domeniul apărării ale Elbit Systems, inclusiv UAS-ul (sistemul aerian fără pilot/drona) Hermes 450.

Elbit Systems a anunțat că va deschide o linie de asamblare de drone în Romania. În mai 2020, Avioane Craiova, Romaero și Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone în România. Părțile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacau (subsidiara Elbit Systems in Romania) și asamblate în totalitate în Romania.

Memorandumul prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program. Romaero și Avioane Craiova au semnat un memorandum de înţelegere cu compania israeliană Elbit Systems pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (Drone) pentru Israel, dar și în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării.

Citeste si ...  Salubritate Craiova : Dezinsectie aeriana, in perioada 11-12 iulie 2020

Elbit Systems are patru capacități de producție în România:

o Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

o A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

o Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

o Elmet Măgurele – Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.

Citeste si ...  Politistii au gasit un pistol la o tanara din Cerat ..

sursa pro-oltenia

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here