Bac 2020 : Logica a fost alegerea celor mai multi elevi doljeni la ultima proba

0
32

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. La această probă  s-au înscris 297 candidați pentru Fizică, 1872 candidați pentru Biologie, 85 candidați pentru Chimie, 954 candidați pentru Geografie, 2946 candidați pentru Logică, 29 candidați pentru Psihologie, 16 candidați pentru Economie, 4 candidați pentru Filozofie, 36 candidați pentru Sociologie și 219 candidați pentru Informatică. 

Au fost prezenți 4258 candidați, iar 261 nu s-au prezentat la examen.  Pentru 396 candidați proba a fost echivalată. 2 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba la alegere vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

 

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here