Bani europeni pentru sute de kilometrii de trasee turistice pentru biciclisti ..

0
110

Consiliul Județean Dolj a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 35 de milioane de euro, din fondul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, pentru amenajarea a 356 de kilometri din ruta EuroVelo 6, pe teritoriul administrativ al județelor Dolj, Mehedinți și Olt, din care 176 kilometri numai în județul nostru.

Traseul urmărește linia Dunării, de la Drobeta Turnu-Severin și până la limita dintre județele Olt și Teleorman, oferind acces către numeroase obiective de interes turistic, printre care Palatul «Marincu» din Calafat, Portul Cultural Cetate, rezervațiile și ariile protejate de interes comunitar Pădurea Zăval, Lacul Bistreț și Confluența Jiu – Dunăre, Cetatea Medievală a Severinului și Cetatea Romano-Bizantină Sucidava.

Obținerea finanțării vine la capătul unui efort susținut al specialiștilor Consiliului Județean Dolj, care au lucrat alături de partenerii noștri de la Consiliul Județean Mehedinți și Consiliul Județean Olt.

Proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt“ a fost depus și aprobat în cadrul Componentei 11 – Turism și Cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență, clasându-se pe poziția a doua în urma evaluării propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și partenerii acestora.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here