Baschet : Vitaly Stepanovski si Bogdan Ţîbîrnă au prefatat partidele din primul tur al Cupei Romaniei

0
161

Echipa de baschet a clubului SCM Craiova incepe noul sezon in cadrul Cupei Romaniei.
Sala Polivalenta este gazda meciurilor din Grupa D. Turneul preliminar se desfășoară în perioada 15-17 septembrie, cu participarea echipelor SCM Craiova, SCM Timișoara și CSM Petrolul Ploiești. Primul meci pentru SCM Craiova va avea loc vineri, de la ora 19.00, în compania formației SCM Timişoara. Apoi, sâmbătă, de la ora 20.00, gruparea din Banat va da piept cu CSM Petrolul Ploieşti. Duminică, în ultima zi a turneului, alb-albaștrii va juca cu Petrolul, de la ora 19.00. Prima clasată se va califica direct în Final 8.

„În primul rând vreau să chem lumea la sală pentru primele meciuri ale sezonului. Pentru mine sunt foarte importante cele două jocuri, pentru că jucăm pe teren propriu şi vrem să câştigăm atunci când jucăm acasă. Prima dată evoluăm împotriva Timişoarei, o echipă cu un antrenor experimentat şi cu un lot foarte puţin schimbat. Chiar şi în aceste condiţii, vrem să arătăm cel mai bun baschet la ora jocului de vineri.
Cele două meciuri de la Sibiu au fost singurele de verificare. Nu pot spune 100% cum îi văd pe jucători acum, dar cert este că vor să muncească. Avem mult de muncă, dar vom da 100% pentru a ne califica. Înainte de acele amicale de săptămâna precedentă, noi am avut doar şapte antrenamente împreună“, a declarat Vitaly Stepanovski, antrenorul echipei SCM Craiova.

Bogdan Ţîbîrnă consideră că grupa din care face parte SCM Craiova este una echilibrată, dar promite că echipa sa va face totul pentru calificare.

„Cred că va fi un turneu tare, destul de echilibrat. Cele trei echipe sunt, în mare parte, egale ca valoare. Ambele echipe adverse au cam păstrat nucleul de anul trecut, ceea ce este un avantaj pentru ele. Noi am muncit din greu în această perioadă pentru a închega şi această echipă şi vom da tot ce ţine de noi să ne calificăm. Nu am avut multe antrenamente împreună, jucătorii străini au venit destul de târziu. Am avut doar două meciuri amicale, foarte puţin pentru un pre-sezon, dar mergem înainte. Ne pregătim de Timişoara acum, am avut o sesiune video, am stabilit şi tactica, iar până la ora meciului vom ştii toate detaliile“, a declarat Bogdan Ţîbîrnă.

CUPA ROMÂNIEI, GRUPA DE LA CRAIOVA
15 septembrie: SCM CRAIOVA – SCM Timișoara
16 septembrie: SCM Timișoara – CSM Petrolul Ploiești
17 septembrie: SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA- CSM Petrolul Ploiești
Câștigătoarea grupei, alături de celelalte câștigătoare de grupe + alte două formaţii cu cel mai bun coşaveraj vor obţine calificarea în fazele eliminatorii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here