Bazinul de inot de la Colegiul Carol I va putea fi deschis în luna august.

0
237

Bazinul de înot de la Colegiul ”Carol I” a fost construit în 1978, într-un corp de clădire separat de imobilul central, și mulți ani a fost bazinul unde erau organizate ore de înot pentru elevii liceului, dar şi pentru toți cei care doreau să practice acest sport.

Bazinul de înot de la Colegiul Național ”Carol I” a fost inaugurat pe 16 ianuarie 2020. Lucrările au demarat în 2019, iar valoarea investițiilor se ridică la 2.380.800 lei. Întreg procesul a cuprins lucrări de reparații la bazin(1.177.507 lei), dar și la clădirea bazinului (1.203.292 lei), bani de la bugetul local.

„Bazinul de inot de la Colegiul Carol I va putea fi deschis în luna august. Până în acest moment, actele „Asociației Sportive Carol I Craiova”, care reunește reprezentanții părinților elevilor, reprezentanții catedrei de Educație fizică si sport și pe cei ai conducerii unitații școlare, au fost analizate de instanță, care a decis că abia în data de 6.07.2022 va putea fi înființată.

După înființare vor fi imediat demarate procedurile de autorizare a asociației ca și club sportiv, urmând a deveni primul club sportiv din orașul nostru afiliat la federația de profil. Menționez că investiția în bazin a fost făcută de Primăria Craiova, dar administrarea bazei sportive aparține școlii.

Cum școala nu putea angaja salvamari, s-a luat decizia creării unei Asociații Sportive care abia acum a fost legalizată de o instanță. Ne-am fi dorit extrem de mult ca situația să poată fi deblocată mai repede, dar nu ne putem aroga și rolul de instanțe de judecată. Din momentul în care am devenit primar, am făcut toate demersurile pentru ca bazinul să poată fi folosit de toți copiii, inclusiv prin cereri de modificare a legislației adresate Ministerului Educației, astfel încât să poată fi angajat personal care să deservească bazele sportive, iar vara aceasta, în sfârșit, va fi pus la dispoziția tuturor doritorilor.”, a scris pe reteaua de socializare Olguta Vasilescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here