Biblioteca “Aman” găzduiește sâmbătă lansarea volumelor „În cătarea răsăritului perfect” și „Epifanii”

0
44

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 16 martie 2024, lansarea volumelor „În cătarea răsăritului perfect”, autor Sorin Nină și „Epifanii” autor Victor Martin.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 12.00, în prezența invitaților Sorin Nină, Victor Martin și reprezentanți ai editurii Cristian Plus Art.

„Un roman cu o simbolistică bogată în care fantasticul este integrat subtil, aproape insesizabil realului, autorul oferindu-ne o poveste plină de imaginație și profunzime, într-un stil literar remarcabil și inovator.

Cu o structură complexă și inedită, cartea este alcătuită din trei părți, aparent distincte, având în vedere că denumirea fiecăruia dintre ele ar putea reprezenta un personaj principal: Pictorul, Paznicul, Magicianul, părți ce se întrepătrund într-o continuitate surprinzătoare.

„În căutarea răsăritului perfect” ne oferă o perspectivă profundă despre destin, soartă, căutarea sensului vieții, dragoste, visuri și speranțe, lupta interioară între ceea ce îți dorești să fii și ceea ce trebuie să fii, despre valori nerecunoscute și despre momentul prezent.

Răsăritul perfect este răsăritul fiecărei dimineți. Bucuria unei noi zile și a existenței reprezintă perfecțiunea însăși, pentru că este divină. Fiecare clipă reprezintă un „Răsărit perfect” și fiecare dintre noi este un pictor magic, pentru că ceea ce trăim este un miracol.”

Fragment din Cuvânt înainte „În cătarea răsăritului perfect”, de Anca Dumitru.

„Epifanii”, a 17-a carte de aforisme a bine cunoscutului autor Victor Martin, întocmai ca într-un deliciu gastronomic „cu de toate”, ne oferă un alt deliciu, intelectual de data aceasta, cu „din toate câte ceva” care, odată consumat, sigur se va dovedi pentru toate gusturile.

Din sfera socialului:

„Pentru a crește cum trebuie un copil, nu trebuie să fii foarte atent la modul cum vor cei din jur să-l crești.”;

„Bogăția nu exclude sărăcia. Dimpotrivă, o definește.”,

din vastul domeniu al cunoașterii de sine:

Dacă nu știm să explicăm ce am făcut, n-am făcut nimic.”;

„Dacă vrei să faci un lucru inutil, fă-l ca lumea!”;

„Dacă taci, te pufnește râsul.”;

„Cea mai bună idee este aceea pe care ai uitat-o.”,

iar pe alocuri, în mici oaze de descrețire a minții, ironie și amuzament de cea mai bună calitate:

Principiul liberului arbitru: cât timp nu e acuzat de proasta conducere a meciului, arbitrul rămâne liber.”;

„Fii deștept! Fă pe prostul!”;

„Fără poezie, totul e poezie.”.

„Epifanii” autor Victor Martin

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.