BILANTUL OFICIAL al cazurilor de infectie cu coronavirus a ajuns la 168

0
2

Bilantul cazurilor de infectare cu coronavirus a urcat, luni, la 168.
De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, dupa cum urmeaza: 4 in Bucuresti, 2 in Ilfov si cate unul in Constanta, Teleorman, Neamt si Mures.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina. Cele 10 persoane au varsta cuprinsa intre 21 de ani si 63 de ani.

Pana astazi, 16 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost inregistrate alte 19 noi cazuri de imbolnavire, dupa cum urmeaza: 4 in Arad, 3 in Ilfov, 2 in Valcea, 2 in Timisoara si cate unul in Bucuresti, Cluj Napoca, Salaj, Buzau, Ialomita, Hunedoara, Galati si Suceava.

Cele 19 persoane depistate au varsta cuprinsa intre 19 si 54 ani, sunt in carantina sau autoizolare. In continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au calatorit in Italia, 2 dintre ele in Austria si Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta. Starea de sanatate generala a pacientilor este buna.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.008 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Citeste si :   Inca doua cazuri de coronavirus confirmate in Romania.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

In perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost inregistrate 1153 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 5517 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

HARTA INTERACTIVA CORONAVIRUS cu evolutia actualizata a cazurilor confirmate cu COVID-19, a celor aflate in carantina si izolate este realizata de Institutul National de Sanatate Publica din Romania.

Situatia din fiecare moment a evolutiei infectarii cu COVID-19 din Romania, la nivelul fiecarui judet, AICI

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here