Bogdan Licu a fost ales judecător la CCR: Nu mă simt omul serviciilor secrete

0
464

Bogdan Licu (propus de PSD) a fost ales de Camera Deputaților judecător la Curtea Constituțională a României. Mandatul este unul de 9 ani.

Bogdan Licu a primit 208 voturi. Cristi Danileț a primit 59 de voturi. Ioan Sabău-Pop, propus de USR și AUR, a primit 34 de voturi.

„Am fost ales judecător la CCR, este o mare onoare şi totodată o mare responsabilitate şi voi face tot ceea ce ţine de mine să mă ridic la înălţimea unei asemenea funcţii. (…) Vă garantez că voi fi imparţial faţă de toate partidele politice şi faţă de orice persoană din această ţară”, a spus Licu la Palatul Parlamentului, după ce a fost validat de Camera Deputaţilor în funcţia de judecător la CCR, informează Agerpres.

El a afirmat că nu se simte „omul serviciilor secrete”, aşa cum au susţinut reprezentanţii USR, că se simte deocamdată magistrat şi nu este omul nimănui.

Bogdan Licu a mai spus că nu are de gând să conducă CCR şi că are o părere foarte bună despre el.

„Controverse au fost şi mai sunt, nu doar faţă de mine, faţă de multă lume. Contează foarte mult cum te priveşti tu. Eu vreau să spun că mă pot uita liniştit în ochii mamei mele şi în ochii copiilor mei fără să îmi fie ruşine cu ce am făcut în viaţă. (…) Bineînţeles, contează părerea celorlalţi şi trebuie tot timpul să ţinem cont şi de părerea celorlalţi şi atunci când părerea celorlalţi nu este tocmai favorabilă, trebuie să facem în aşa fel încât să demonstrăm că ei la un anumit moment s-au înşelat sau au avut o percepţie greşită asupra ta. Şi asta am încercat să fac eu”, a menţionat el.

Licu a adăugat că dosarul ‘Revoluţiei’ este un dosar important pe care l-a instrumentat în cariera sa.

„Ceea ce am făcut eu în ultimul an cu mânuţele mele este dosarul ‘Revoluţiei’. În 2016, când acel dosar era clasat, eu am avut curajul, l-am redeschis, Înalta Curte mi-a confirmat redeschiderea acelui dosar şi, ce e mai important, a statuat că acolo sunt crime împotriva umanităţii care sunt imprescriptibile”, a mai declarat acesta.

Tot marți, Senatul a votat ca Iulia Scântei să fie noul judecător CCR din partea acestei camere a Legislativului.

Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de președintele Klaus Iohannis.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here