Bogdan Muzgoci, demisie de la Realitatea: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea succes în emisiune”

0
155

Absolvent de jurnalism, Bogdan Muzgoci a intrat în presă în 2010, ca reporter la postul de televiziune The Money Channel. Ulterior, a trecut la Neptun TV, apoi la B1 TV, la Digi 24 şi, din martie 2016, a lucrat la Realitatea.

La Realitatea a fost reporter special şi moderator TV. În ultimul an a realizat, printre altele, emisiunile „Jocuri de putere” şi „Deschide lumea”.

„Plecarea de la Realitatea a venit în urma neconcordanţelor dintre noua direcţie editorială a postului şi principiile jurnalistice după care mă ghidez în această profesie”, a declarat Muzgoci pentru Paginademedia.ro.

Bogdan Muzgoci a continuat:

„Se pare că am deranjat în demersul meu de a prezenta adevărul şi nu părţi ale sale ori nuanţe. Munca mea a fost folosită în alte scopuri decât informarea publicului şi s-a încercat denigrarea mea.

Am pus ales să pun stop şi să mă delimitez de aceste practici”, a spus Muzgoci pentru Paginademedia.ro.

Care erau neconcordanţele? Care este noua politică editorială cu care nu e de acord?

„Am simţit o schimbare şi nu mi s-a părut dreaptă. Ca să fac o glumiţă: Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea succes în propria emisiune”, a răspuns Bogdan Muzgoci.

La ce se referă când spune că munca lui a fost folosită şi în alte scopuri decât informarea publicului?

„Să spunem că nu eram de acord cu comentariile şi acuzaţiile care se făceau în platourile emisiunilor de seară pe baza materialelor pe care eu le realizam pe teren”, a continuat Muzgoci.

„Am avut câteodată senzaţia că am fost chemat ca invitat în emisiuni şi pentru a legitima, în calitatea de ziarist, anumite persoane sau subiecte”.

Care este direcţia?

„Am planuri mari, sunt legate tot de acest domeniu. Sunt discuţii, dar nu pot da detalii acum”, a punctat Muzgoci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here