Compania Brother Romania acorda an de an premii pentru absolventii programului de master pe domeniul protectiei mediului de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), fiind al patrulea an consecutiv de parteneriat. In acest context, anul acesta au fost premiate doua absolvente: Andreea Chiriac si Elena Malina Stefan pentru abordarea unor teme cu aplicabilitate practica si fundamentare stiintifica.
”Lucrarea ”Mentinerea si valorificarea zonelor umede din comuna Saligny, Constanta”, realizata de Andreea Chiriac, uimeste prin gradul ridicat de aplicabilitate. Se adreseaza direct administratiei locale propunand trei variante de solutionare a nevoii de compromis intre nevoile comunitatii umane si protejarea ariei din punct de vedere natural. Am remarcat faptul ca aceste concepte sustenabile propuse au aplicabilitate in toate zonele similare de pe cursul Dunarii”, a declarat Simona Predescu, reprezentanta companiei Brother Romania.
Premiile Climate Action acordate in acest an de compania Brother Romania, cu o valoare de 500 si 250 de Euro, urmaresc tocmai acest aspect de incurajare a tinerilor care isi construiesc cariera in domeniul protectiei mediului.
”Faptul ca parteneriatul USAMV – Brother Romania a ajuns la a patra editie ne onoreaza si reprezinta o dovada a increderii in actul de educatie. Dorim sa incurajam colaborarea dintre companii si universitate prin eforturile pe care le facem pentru pregatirea absolventilor nostri ca viitori specialisti in domeniul sensibil si actual al ingineriei si protectiei mediului in Romania”, a mentionat prof. univ. Ana Virsta, decanul Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul USAMV.
Cele doua lucrari premiate arata un nivel avansat de cunostinte teoretice, dovedind in acelasi timp aplicabilitate practica, cu studii pe situatii specifice ale zonelor din tara noastra, in judetele Constanta si Buzau.
A doua lucrare, ”Determinarea hartii de hazard in sectiunea albiei raului Buzau”, realizata de absolventa Elena Malina Stefan a fost apreciata ca ”o lucrare complexa care se bazeaza pe modele matematice. Teoretizarea ridicata arata cunostinte deosebite si permite un grad mare de generalizare. Astfel, propune un mod de evaluare generala a potentialului hazard pe albia raurilor, incluzand un studiu realixzat pe raul Buzau si tine cont si de seismicitatea zonei”, spune Simona Predescu.
Premiul „Climate Action” recunoaste colaborarea la nivel global intre reprezentantii comunitatilor de afaceri, consortiilor stiintifice si mediului academic pentru a crea un cadru mai sanatos si o societate mai echitabila. Unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii pentru mediul de afaceri la nivel global, Brother Romania este interesat de actiunile pe care principalii actori economici le pot realiza pentru a crea un mediu durabil prin utilizarea durabila a ecosistemelor terestre si combaterea desertificarii, alaturi de stoparea degradarii terenurilor si a pierderii biodiversitatii.
Compania este implicata la nivel global in efortul de combatere a schimbarilor climatice prin planul Brother Group Environment Vision 2050, program care sustine Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), alaturi de cele mai importante companii ale lumii. In acest context aprecierea noilor generatii de experti, in special cei din zona agronomiei, incuranjeaza educatia si cercetarea pentru a gasi solutiile inteligente in pastrarea si promovarea biodiversitatii.