Bugetul Craiovei a fost votat ! Craiovenii vor avea, în 2023, un buget total de în valoare de 400 de milioane de euro

0
408

Bugetul Craiovei pentru anul 2023 a fost votat, joi, în ședința Consiliului Local Municipal. Consilierii din opoziție au formulat mai multe amendamente, dar nici măcar unul dintre acestea nu a trecut de vot.

„Bugetul local îl reprezintă 270 de milioane de euro. Secțiunea de funcționare este de 130 de milioane de euro, iar secțiunea de dezvoltare este de 141 de milioane de euro și va fi utilizată pentru finanțarea de investiții”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Nici de la aceasta sedinta nu a lipsit discutiile despre gigacalorie..
Unii craiovenii au ajuns să plătească, în prezent, sume colosale pentru căldură. Astfel, edilul orașului a ținut să dea vești bune. Facturile cetățenilor din Craiova vor fi mai mici, de luna viitoare și, posibil, și mai mici pe viitor.

Spre deosebire de alte orase din tara,craiovenii nu ar fi avut parte de ajutor de stat, pentru că CET II ar furniza căldură și către Ford. Pe lângă banii pe care Olguța Vasilescu îi așteaptă în urma unei ordonanțe de urgență, orașul va beneficia și de o parte din garanția depusă către CEO in valoare de 3 milioane de lei ..

„Noi alocăm 20 de milioane de lei din buget, față de 13, anul trecut. Plus deblocarea acelui fond, pentru care am găsit înțelegere la Ministerul Economiei. Nu o să îl deblocăm pe tot, cum ne-am fi dorit. Ci vom debloca o parte din el. Asta înseamnă un cuantum al subvenției pentru populație care va ajunge la 470,14 lei. Nu ne vom opri aici. Avem deja discuții cu Guvernul României, astfel încânt să corecteze acea eroare prin care Timișoara primește 70 de milioane de lei, Bacăul 40 de milioane, Constanța 62. În condițiile în care Craiova nu a primit niciun leu. M-am interesat care a fost motivul.
S-a spus că din cauza faptului că CET-ul II dă această căldură nu numai pentru municipalitate, ci și pentru firma Ford. Nu am fost eligibili ca să putem să primim finanțare de la bugetul de stat. I-am rugat să găsească o soluție, pentru că, nu poate să fie vinovată populația Craiovei. Am fost asigurați că în următoarele două săptămâni va fi o ordonanță de urgență ca să primim și noi o sumă. Dacă primim și noi, ca Timișoara, 70 de milioane, gigacaloria va fi sub 100 de lei în Craiova. În momentul în care va apărea acea ordonanță, vom suplimenta subvenția”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here