„Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere“ – etapa de sustenabilitate –

0
258

Filarmonica „Oltenia” Craiova, în colaborare cu Sinfonietta Vidin, continuă proiectul „Călătorind pe note muzicale, popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg România-Bulgaria, cod ROBG-578

 

Partenerii proiectului organizează în perioada 29-30 septembrie un festival, la Vidin şi la Craiova, cu muzicieni reuniţi din ambele orchestre, sub bagheta dirijorului bulgar Svilen Simeonov. Instrumentele muzicale achiziţionate din bugetul proiectului (perioada de implementare) vor fi utilizate în cadrul acestui eveniment.

pN2g09c

Concertul de la Craiova, va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, ora 19:00, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia”, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. În programul festivalului se regăsesc lucrări muzicale care pun în valoare aparatul orchestral:

Richard Strauss: „Also sprach Zarathustra”

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 40 în Sol minor, K. 550

Georges Bizet: „Arleziana” (suita nr. 2)

Dmitri Șostakovici: Vals din Suita a II-a de jazz

Claude Debussy: „Clair de lune” (adaptare pentru orchestră)

 

Atât Sinfonietta-Vidin, cât și Filarmonica „Oltenia” Craiova numără ani de experiență și profesioniști dispuși să aplice abordări inovatoare în activitățile lor creative. Cele două orchestre combină eforturile de creare a unui produs cultural nou, calitativ și atrăgător, de interes nu numai pentru comunitățile locale, contribuind și la creșterea potențialului turistic de dezvoltare a regiunii.

 

Svilen Simeonov este dirijorul principal al Sinfonietta din Sofia și din Vidin. A studiat la Academia de Muzică din capitala bulgară și la Academia de Muzică și Balet din Plovdiv, precum și la Academia de Muzică din Viena. În 1999, a primit premiul „Cel mai bun muzician al anului” și a fost, de asemenea, premiat de Radioul Național Bulgar. În anii 2001 și 2007, a primit „Lira de cristal” fiind recunoscut drept unul dintre cei mai prestigioși artiști ai țării sale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here