Cea de-a doua Ediție a Proiectului Educațional Național „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII MAI BUN!” a luat sfârșit

0
100

Asociația „Educația este Putere” anunță încheierea celei de-a doua Ediții a Proiectului Educațional Național „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII MAI BUN!”, derulat în perioada 10.11.2023- 26.03.2024, proiect care urmărește creșterea gradului de implicare a comunității educaționale locale și naționale în soluționarea situațiilor ce prezintă risc de abandon școlar prin crearea unor medii favorabile învățării.

Obiectivul central al proiectului a constat în dotarea bibliotecilor grupului țintă cu resurse pedagogice informaționale (carte, presă, CD, DVD, rechizite) necesare elevilor și cadrelor didactice în desfășurarea activităților educaționale.
Proiectul a fost demarat în anul 2022 la inițiativa Asociației „Educația este Putere” în parteneriat cu BE EDUCATED SRL și Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, USAMV București. În cadrul celei de-a doua ediții s-au alăturat proiectului 160 de unități de învățământ din România prin implicarea a 700 de cadre didactice, elevi și studenți, cu sprijinul cărora au fost donate materiale didactice și cărți în șase unități de învățământ din județele Olt, Argeș și Prahova (Școala Gimnazială Găneasa, Olt, Școala Gimnazială Fălcoiu, Olt, Școala Gimnazială Grădinari, Olt, Școala Gimnazială „Decebal”, Biblioteca „Nicolae Truță” Dobrețu, Olt, Școala Gimnazială Nucșoara de Jos, Prahova, Școala Gimnazială „Naum Râmniceanu” Corbi, Argeș).

„Împreună cu toți cei care ne-au fost alături, am fost parte dintr-un act colectiv de generozitate și solidaritate, modelând astfel un viitor mai luminos pentru comunitățile noastre. Educația este cheia către un viitor mai prosper și mai echitabil, iar fiecare pas pe care îl facem în această direcție aduce o schimbare reală și semnificativă. Această colaborare minunată demonstrează puterea colectivă a înțelepciunii și generozității, atunci când comunitatea educațională se unește într-un efort comun.” – Claudia TRUȘCĂ, Director PR & Comunicare, Asociația „Educația este Putere”

Anunțăm pe această cale încheierea cu succes a celei de-a doua Ediții a Proiectului Educațional Național „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII MAI BUN!” și, totodată, subliniem ideea de continuitate prin demararea ediției cu numărul al III-lea în toamna acestui an.
Pentru implementarea acestui proiect au fost utilizat fonduri proprii, subliniind astfel angajamentul față de educație și dezvoltarea comunităților locale. Această investiție a fost posibilă datorită contribuțiilor generoase ale membrilor și susținătorilor noștri, care împărtășesc viziunea noastră pentru un viitor mai luminos prin intermediul educației.

Echipa Asociației „Educația este Putere”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.