Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia a luat foc

0
294

În timpul nopții, o conductă de 1400 mm s-a rupt pe amplasamentul Gazprom Dobycha Urengoy, între câmpurile de gaze 7-8. Zăcământul Urengoy este unul dintre cele mai mari din lume, al doilea după North/South Pars (Qatar/Iran) în ceea ce privește rezervele, transmite agenția Nexta.

În districtul autonom Yamalo-Nenets, s-a înregistrat o situație de urgență la situl industrial al Gazprom Urengoy, care a provocat un incendiu la cel mai mare câmp de gaze. Compania a raportat depresurizarea conductei.

„La câmpul Urengoyskoye a avut loc o depresurizare cu un incendiu în a doua linie a colectorului de gaze, situată între unitățile integrate de tratare a gazelor UKPG-7 și UKPG-8V. Nu s-au înregistrat victime.

Gazprom Urengoy a luat cu promptitudine măsuri de suspendare a funcționării instalațiilor de producție, de redistribuire a fluxurilor de gaz, de izolare și de eliminare a incendiului.

La ora 02:05 incendiul a fost stins. La ora 02:50, instalațiile de producție au fost repuse în funcțiune. Incidentul nu a afectat îndeplinirea obiectivelor de producție de gaz. Cauza incidentului va fi stabilită de către o comisie special creată”, a precizat serviciul de presă al companiei.

Direcția principală a Ministerului pentru Situații de Urgență din districtul autonom Yamal-Nenets a raportat că la instalație lucrează angajați ai unui departament privat de pompieri. Potrivit informațiilor oficiale, forțele și mijloacele departamentului nu au fost implicate în stingerea incendiului de la câmpul Urengoy.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here